Συντήρηση Πισίνας με ευθύνη και ασφάλεια

Μια πισίνα είναι κυριολεκτικά σαν ένα μωρό παιδί, έτσι την αντιμετωπίζουμε εμείς. Χρειάζεται τακτική και εξειδικευμένη συντήρηση για ένα άριστο νερό υγιείς, χωρίς βακτηρίδια και μικροοργανισμούς για τους λουόμενους έχοντας έτσι αστραφτερό και κρυστάλλινο οπτικό αποτέλεσμα. Αναλαμβάνουμε την πισίνα από την πρώτη μέρα, με τον καθαρισμό και την προετοιμασία της για τη νέα χρονιά, την πλήρη τακτική συντήρηση έως και την παύση λειτουργίας της πισίνας πριν το χειμώνα με την εκκένωση του νερού.

Πολύ σημαντικό και κρίσιμο για την ποιότητα του νερού της πισίνας, είναι να υπάρχει χημική ισορροπία και σωστές τιμές σε pH και χλώριο. Αυτά πρέπει να ελέγχονται τουλάχιστον 2-3 φορές εβδομαδιαίως κατά την καλοκαιρινή περίοδο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Ανεξέλεγκτη ποσότητα χημικών από μη εξειδικευμένο προσωπικό (συμβαίνει συχνά) μπορεί να δημιουργήσει σοβαρές βλάβες στα μάτια και το δέρμα των λουόμενων αλλά και στα τοιχώματα της πισίνας σας.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

Έναρξη λειτουργίας

Αρχικά κατά την έναρξη, χρειάζεται εκκένωση του παλαιού νερού, καλό καθαρισμό των τοιχωμάτων και του πυθμένα με ειδικό πιεστικό μηχάνημα. Έπειτα γίνεται πλήρωση του νερού και χλωρίωση με ειδικό χλώριο ΣΟΚ. Η διαδικασία αυτή λέγεται σοκάρισμα.

Μηνιαία συντήρηση

Μια μηνιαία συντήρηση μας περιλαμβάνει τα εξής βήματα κατ εξακολούθηση

1 ) Η επίβλεψη μας είναι συνεχής

2)  Πλήρης καθαρισμός και απομάκρυνση με σκούπα και εργαλεία χειρός, σε όλα τα ανεπιθύμητα αντικείμενα τις πισίνας (φύλλα, έντομα κτλ)

3) Έλεγχος και ρύθμιση pH – χλωρίου   

4) Καθαρισμός των φίλτρων απ ‘ τα Skimmer ή το κανάλι της υπερχείλισης ανάλογα με τον τύπο της πισίνας

5) Καθαρισμός του πρόφιλτρου της κάθε αντλίας  

6) Καθαρισμός αντίστροφης ροής του φίλτρου με την μέθοδο backwash

7) Καθαρισμός για την ίσαλο γραμμή των λιπών που σχηματίζεται κυρίως απ τα αντηλιακά.

8) Ρύθμιση στις ώρες λειτουργίας της αντλίας ανακυκλοφορίας, ανάλογα με τις απαιτήσεις της περιόδου ακόμη και του αέρα για εξοικονόμηση ενέργειας και ρεύματος.

9) Έλεγχος χρονοδιακόπτη φωτισμού της πισίνας. Ρύθμιση της ώρας λειτουργίας του φωτισμού ανάλογα με την αυξομείωση της μέρας

10) Έλεγχος πίεσης νερού στις σωληνώσεις

11) Οπτικοακουστικός έλεγχος σωστής λειτουργίας μηχανοστασίου

Παύση λειτουργίας (Χειμερινή περίοδος)

Με την παύση λειτουργίας της πισίνας σας στο τέλος της σαιζόν, για να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα την επόμενη χρονιά, πρέπει να γίνουν κάποια βήματα όπως: η ασφαλή εκκένωση του νερού όσο χρειάζεται, τελικός γενικός καθαρισμός φίλτρων, εκκένωση των αντλιών από νερό, λεπτομερής έλεγχος και απενεργοποίηση των αυτοματισμών και κλείσιμο σε όποιες βάνες χρειάζονται. Να σημειωθεί ότι κατόπιν συνεννόησης  υπάρχει δυνατότητα για χειμερινή συντήρηση – επίβλεψη.

Είμαστε δίπλα σας 24 ώρες το 24ωρο για οποιοδήποτε απρόβλεπτο γεγονός συμβεί στη πισίνα σας.

Καλέστε μας για μια δωρεάν εκτίμηση και προσφορά για την συντήρηση της πισίνας σας με τις καλύτερες και ασφαλέστερες προδιαγραφές.

Πλυτάς Γεώργιος

Μηχ. Μηχανικός

Leave a comment