ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Η/Μ ΠΙΣΙΝΑΣ

Επιλογή τύπου πισίνας

Σε οποιαδήποτε ορθή και μελετημένη κατασκευή στόχος είναι η ποιότητα και η αντοχή στο πέρασμα του χρόνου,

Ειδικά στην κατηγορία της πισίνας, η καθημερινότητα του καλοκαιριού αλλά και οι μαρτυρίες απαιτητικών πελατών μας έδειξε ότι οι πισίνες από μπετόν είναι η ασφαλέστερη μα πάνω απ όλα η ανθεκτικότερη λύση ΧΩΡΙΣ εύκολα ξεθωριάσματα των τοιχωμάτων απ’ το χλώριο ή το ph αλλά και σημάδια απ τον ήλιο. Το μειονέκτημα τους είναι το κόστος, αλλά το μεγάλο πλεονέκτημα είναι η διάρκεια ζωής, η στιβαρότητα  αλλά και η σχεδίαση σε κάθε επιθυμία του πελάτη.

2) Πισίνα με υπερχείλιση ή με Skimmer

-Το  Skimmer είναι η απλή οικονομική λύση. Πλεονέκτημα της το χαμηλότερο κόστος  κατασκευής αλλά ένα σημαντικό μειονέκτημα είναι η οπτική και ότι για ευνόητους λόγους δεν καθαρίζει το ίδιο γρήγορα και σωστά η πισίνα κατά την ανακυκλοφορία του νερού.

-Η πισίνα με υπερχείλιση(infinity pool) είναι πλέον η πιο συνηθισμένη και μοντέρνα επιλογή σε όσους θέλουν να σχεδιάσουν μια εντυπωσιακή και σύγχρονη πισίνα. Επιτυγχάνεται με τη δημιουργία ενός περιμετρικού ή ενός πλευρικού καναλιού (καταρράκτης). Μειονέκτημα το υψηλότερο κόστος κατασκευής διότι για την λειτουργία της, χρειάζεται επιπλέον μπετόν για μια δεξαμενή όπου καταλήγει το νερό όταν υπερχειλίσει απ το κανάλι. Πλεονέκτημα φυσικά είναι η εξαιρετική αισθητική που δημιουργεί και σαφώς ο καλύτερος καθαρισμός κατά την ανακυκλοφορία του νερού.

3) πισίνα με υδρομασάζ/Jacuzzi

Σύμφωνα με τις υποδείξεις μας, κάντε την πισίνα σας υπερσύγχρονη και δημιουργείστε έναν άνετο καναπέ με υδρομασάζ με ρυθμιστή έντασης, το οποίο βοηθά πολύ στην χαλάρωση των μυών και στην αποβολή του στρες. Όλα είναι πλήρως αυτοματοποιημένα με ένα πάτημα.

4) Αντίθετη κολύμβηση

Είναι ένα σύστημα που προσφέρει την δυνατότητα άσκησης και κολύμβησης ακόμα και σε πισίνες περιορισμένων διαστάσεων . Δημιουργεί ένα τεχνητό ρεύμα νερού και έτσι μπορεί κανείς να κολυμπήσει ατελείωτα χιλιόμετρα άσκησης μέσα στην πισίνα.

5) Το μηχανοστάσιο

Το μηχανοστάσιο είναι ο εγκέφαλος της πισίνας, η αντλία (ή οι αντλίες) ανακυκλοφορίας εργάζονται από 8 έως 12 ώρες καθημερινά ανάλογα τις απαιτήσεις και είναι ένα μέρος που το επισκεπτόμαστε σχεδόν καθημερινά για τον καθαρισμό/συντήρηση της πισίνας και των φίλτρων της. Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να μελετηθεί σωστά απ τις διαστάσεις του, τα μηχανήματα του (αντλίες-φίλτρο-αυτοματισμοί-φωτισμός) έως και για την εκκένωση της πισίνας με γνώμονα αποκλειστικά την ασφάλεια και την ορθή λειτουργία της εγκατάστασης με βάση τις πιο απαιτητικές προδιαγραφές της αγοράς.

Καλέστε μας για μια δωρεάν εκτίμηση, μελέτη και προτάσεις για το χώρο σας χωρίς  μελλοντικές δεσμεύσεις.

Πλυτάς Γεώργιος

Μηχ. Μηχανικός